Blog

Slow Food Empordà i el Maram : 3a jam session

Publicado en Noticias
0

Slow Food Empordà i el Maram, el centre d’interpretació del peix de l’Escala, han organitzat el 12/4/2012, per tercer any consecutiu, una Jam Session al voltant del peix capturat amb arts sostenible amb un programa completament diferent de les anteriors, ja que estava dedicada a les tècniques culinàries i a les diferents maneres de preparar i cuinar una mateixa espècie. Ver video : 3ª Jam Session

Continuar leyendo »

TERRA MADRE DAY EMPORDA : Celebremos con la comida local y nuestra filosofia de BUENO, LIMPIO Y JUSTO,

Publicado en Noticias
0

Benvolguts, ja sabeu que el 10 de decembre celebrem el TERRA MADRE DAY. La xarxa mundial Terra Madre, que formem els cuiners de Slow Food, estem treballant per crear un model alternatiu de producció i consum d’aliments amb la filosofia de Slow Food, del que és bo, net i just: bo per al paladar, net per als éssers humans, els animals i la natura, i just per als productors i consumidors. Per això es fan un seguit d’actes a tot … Continued

Continuar leyendo »

CASAMAR / LLAFRANC : una estrella de la Guia Michelin 2012

Publicado en Noticias
0

Tenim la satisfacció de comunicar-vos que                   QUIM CASELLES del Restaurant Casamar de Llafranc  ha estat reconegut amb una estrella de la Guia Michelin 2012. El reconeixement a la seva professionalitat, el seu interès i dedicació per fer una cuina basada en la tradició i enriquida amb el seu esperit creatiu es un merescut premi. En Quim es soci de Slow Food Empordà i estem segurs que seguint la filosofia de Slow Food,  el seu objectiu ha estat sempre oferir … Continued

Continuar leyendo »

A TOTES LES CUINERES I CUINERS DE L’EMPORDA

Publicado en Noticias
0

NOU CURS “KM O” – SLOW FOOD (COMARQUES GIRONINES)— Comença el nou curs del Km 0 de Slow Food 2011-2012. Des del Convivium d’Slow Food Empordà us fem arribar els criteris que hem de cumplir per a ser cuiner KmO  2011-2012 i la fitxa de candidatura. Us demanem que si esteu interessats ens ho envieu a l’adreça: “SlowFood Empordà” <[email protected]>, posant com assumpte: “candidat a km 0” Teniu temps fins el dia 28 d´Octubre  per a entregar fitxes. Podeu fer-ho arribar als … Continued

Continuar leyendo »

II FIRA DEL TOMÀQUET DEL VALLÈS

Publicado en Noticias
0

 Bajo el lema “en septiembre el tomate tiene olor y sabor”, Santa Eulàlia de Ronçana acogerá, por segundo año consecutivo, la Feria del Tomate del Vallès donde se presentarán las variedades antiguas de tomates de las comarcas vallesanas.  El dissabte 17 de setembre, la Nuria Torra i Fernando Bilbao de Slow Food Empordà van tenir el plaer de visitar el convivium del Vallès  degustar i fer un tast de cinc varietats de tomates,  varietats antigues, recuperades i conreades al Vallès. La … Continued

Continuar leyendo »

PESCADO SUSTENIBLE : CIBERACTUA

Publicado en Noticias
0

CIBERACTUA PARA QUE TU SUPERMERCADO NO SEA COMPLICE DEL CRIMEN OCULTO EN LOS OCEANOS La pesca de arrastre de profundidad es un crimen perfecto que permanece oculto en el fondo de los océanos. Las especies que habitan este lugar son muy vulnerables a la pesca porque son muy longevas -pueden llegar a los 100 años- y tardan mucho tiempo en alcanzar la edad adulta y reproducirse. Aunque no la vemos día a día, la pesca de arrastre supone la mayor … Continued

Continuar leyendo »

MANIFIESTO DE GIRONA EN LA FIRA ECOSI

Publicado en Noticias
0

Carlo Petrini dio la conferencia de apertura en la Fira Ecosi de Girona, en la que se presento el “manifiesto de Girona”.   MANIFEST DE GIRONA : SALVAR DEU MIL ANYS DE CULTURES DE LA TERRA ESTÀ A LES NOSTRES MANS   (Traducción en castellano a final)1. MENJAR SA I ALIMENTAR-SE BÉ ÉS UN DRET UNIVERSAL I, per aconseguir-ho, cal que en els mercats hi hagi aliments bons, variats, nets de productes fitosanitaris i de transgènics i a un preu just per al … Continued

Continuar leyendo »

MARAM – European Fish Week -7/6/2011

Publicado en Noticias, Slowfish-Maram
0

El MARAM de l’Escala – Centro de interpretación del pescado – con la colaboración de SLOW FOOD EMPORDA, organizo el pasado 7 de junio, la IIa Jam Session, un acto con motivo de la European Fish Week organizada por OCEAN 2012 que se celebro en todo el territorio Europeo. En esta Jam Session, cocineros ampurdaneses improvisaron platos con pescado de bajo coste, capturados por los pescadores de la cofradía de l’Escale, para dar valor a especies poco apreciadas, pero muy … Continued

Continuar leyendo »

NUESTROS PRODUCTORES

Publicado en Comer Slow
0

Guia por productos : 1) Fruites, verdures i bolets 2) Olis, margarines y greixos 3) Productes lactis i de granja 4) Herbes, especies i llavors 5) Farines, grana, cereals i pastes 6) Varis Puntos de venta  C : a la propia granja M : a mercats i fires @ : cistelles & internet F : a la finca B : a botigues   1) FRUITES, VERDURES I BOLETS – Biospai Can Falgas (fruita, verdura, i cereals) : M TORROELLA DE FLUVIA (Alt Emporda) … Continued

Continuar leyendo »