II FIRA DEL TOMÀQUET DEL VALLÈS

Publicado en Noticias
0

 Bajo el lema “en septiembre el tomate tiene olor y sabor”, Santa Eulàlia de Ronçana acogerá, por segundo año consecutivo, la Feria del Tomate del Vallès donde se presentarán las variedades antiguas de tomates de las comarcas vallesanas.

 El dissabte 17 de setembre, la Nuria Torra i Fernando Bilbao de Slow Food Empordà van tenir el plaer de visitar el convivium del Vallès  degustar i fer un tast de cinc varietats de tomates,  varietats antigues, recuperades i conreades al Vallès.

La festa es va fer a Santa Eulàlia de Ronçana al centre cívic ple de gent, es respirava un molt bon ambient. 

El dia va acompanyar i en les parades dels productors els  tomates  eren el producte  principal,  amb la informació correcte de cada varietat.

La Núria va visitar l’ hort de l´espelt i cap les 12 del mig dia, es va  fer la degustació i el tast , organitzats per la Marina Duñach , el Pep Salsetes i varis membres del convivium (perdoneu que no recordi el seus noms).  Un centenar de persones van participar en el tast de tomates  amenitzat per en Pep que donava informació de cada varietat ampliant-la amb seva particular història.  Per a mi , va ser una grata estada i un èxit que  tanta gent estigues interessada per els tomates i  fent el tast amb tanta serietat.

Tornada a l’Empordà i a la nit degustació del tomàquets  amb gent de confiança, interessats,  les cares ho deien tot , a la meva gent els hi van encantar especialment les varietats de tomates  Rosa Ple , Palo Santo i Montserrat Caldes.

Això es fer País, recuperar sabors de veritat,  on la expressió de felicitat en les cares dels grans i joves que van testar els tomàquets no tenen explicació amb aquestes humils paraules .

Gracies per l esforç del tots els del  convivium del Vallès – GALLECS

Deja tu comentario con

Escribe un comentario

Todos los campos con * son obligatorios.

*

Loading Facebook Comments ...